UMRAH PERTAMAKU : PART 5 – ZIARAH DI MEKAH

Assalamualaikum...

Hari2 makin busy... tak nak ler org cakap janji tinggal janji kan... Sally gagahkan diri jugak untuk update blog dan sudahkan tajuk2 yang tertangguh... huuuhuuu... Puan Sri Raden sampai dah ke Mekah dah.. tapi Sally tak update2 lagi blog... kesian beliau whatsApp Sally tanya tips Shopping cenderahati kat sana... WhatsApp dari Mekah lagi tu... sorry sgt coz x sempat nak share... huhuuu.. almaklum ler... Sally dapat toys baru... huhuuu... Cerita toys tu nnt Slaly update okay... Janji lagi... dan lagi... huhu... Banyak nyer nak citer kat u ols ni...

Okay jom sambung dgn citer Mekah... Tempat2 yang Sally ziarah kat Mekah. Sally share pic ler yer.. lebih jelas lagi... dan dapat gambaran gitu...

Antara tempatnya adalah Ladang Unta. Jom layan gambar dulu:







Macam lukisan plak unta tu kan... cantik sangat pemandangan padang pasir dan ladang unta ni... Kat sini kita bleh minum susu unta fresh. 5 riyal je sebotol. rasanya sedap.. lagi sedap dari susu kambing... Tapi Slaly yang tak suka sgt susu ni... minum sikit jer.. hubby yang minum abis sebotol... huhuu... tengok gambar model susu unta kat atas tu... selera sungguh... We ols singgah kat ladang unta ni pada hari yang ke 3 umrah Miqat niat ihram di Masjid Hudaibiyah. Lepas dah niat ihram baru singgah ladang unta... Cam tak sah kan klu ke Tanah Arab tapi tak jumpa Abang Jamal kan.... Tapi jangan bermesra sangat dengan Abang Jamal ni.. sebab bau dia busuk.. Ustaz pesan jangan pegang sebab klu pegang seminggu belum tentu hilang bau unta.. betul ker??? huhu.. tak tau... tapi Sally tak nak ler buat experiment kan... u ols nak tahu.. nnt ke sana try ler pegang.. nnt update Sally.. lekat tak bau unta kat tangan seminggu... huuuuhuuu...

Oh yer.. jom layan gambar we ols kat Masjid Hudaibiyah plak... 

Untuk entry selanjutnya, anda boleh dapatkan Buku Diari Umrah Pertamaku. Semua senarai, doa dan tips Sally masukkan di dalam buku tersebut. Murah jer, RM25 senaskhah. Boleh juga belikan untuk dihadiahkan kepada kawan-kawan yang nak menunaikan umrah/haji. Nak beli, boleh click link ini: http://www.eliss.com.my/product/diari-umrah-pertamaku/ 




U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


4 comments:

  1. FadzieM Matin said...:

    Dear Sis,
    love reading all your experience.
    thank you so much for sharing..

  1. Sally said...:

    TQ sis... Semoga bermanfaat utk sis

  1. A.ZLYN AHMAD said...:

    Blog ni sangat membantu. Allah bless you sis. Saya akan print semua tips dan doa. Mudah2 dpt masuk Raudhah dengan mudah walaupun sesak. Mudah2an dpt menyentuh Kaabah. Amin YRA.

    LYN

  1. Amnah Shariff said...:

    Tq so much... i copy few of ur doa.. in sha Allah akan pergi februari nnt. Mnta halal kan semua yg saya copy ya.

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops