Set bersalin mana yang best????

Salam u ols...

Lately ni Sally banyak sangat terima comment, message n email bertanya set bersalin.. Sejak akak berkecimpung dgn dunia penjamuan ni kannnn.... So, akak terpanggil untuk memberi beberapa tips kat u ols.. atas dasar pengalaman, citer kengkawan dan juga beberapa analisa... Waahh... analisa gitu... Akak nak citer pasal 3 brands yang akak pernah cuba.... yang lain2 tu wallahualam... tak nak ler komen byk kan.. sebab kita tak cuba sendiri... Brand yang akak maksudkan adalah Seri Dewi Malam, No** Rog** dan Sh**l**...

3 Brands besar ni... menjadi rebutan ibu-ibu yang hamil... Biasa ler... tgh preggy tu.. of coz usha-usha.. set mana yang nak ambik kan... Meh akak citer satu per satu tanpa prejudis... dan kenapa akak melekat kat Sewi Dewi Malam... alamak.... terbgtau plak awal2 lagi pemenangnya adalah SDM. Tapi tak per... u ols tgk satu per satu ulasan akak ni.... klu tak puas hati jugak.. bleh google blog2 lain...

Atas pengalaman.. akak pernah ambik NR. Mai nak citer... Satu set lengkap NR berharga RM365.

PAKEJ MENGANDUNGI:
PhytoNatal - 90 biji
Akar Herbanika - 10 paket
Minyak Herbanika - 100 ml
Herbanika barut (krim) - 60gm
Uncang Cuci Herbanika - 10 paket
Herbanika Lulur - 100gm

Secara ikhlas nyer... Yang akan korang pakai adalah Minyak herbanika.. yang ni mmg tak leh nak nafikan ke'best'an dia... Phytonatal tu ikut org jugak... ada yang bleh.. ada yg x bleh ambik... Akak klu ambik ni anak pun cirit sama.. so.. x ambik ler.. kesian kat anak... klu anak kuning pun doktor tak bagi ambik jugak. kkut memudaratkan anak...  so, tidak ler anis nona roguy ku ini... Minyak herbanika tu mmg abis ler siap beli yang botol besar lagi tambahan coz yg ni mmg akak curah je kat atas pad... berangin je Miss V dan luka cepat sembuh.. berurut dgn mak bidan pun pakai minyak ni jugak.. sbb sedap jer bila serap kat badan... sebelum akak sapu jamu2 kampung mak bidan tu pun akak sapu minyak herbanika dulu.. sbb nnt kulit perut terpelihara.. tak ler dimakan dan perit oleh garam kunyot dan jamu2 lain tu... Mmg akak bagi 10 stars kat minyak herbanika ni.... Lain2 tu serious u ols pakai tak abis punyer... Akar herbanika tu lg ler.. cam teh jer ni.. tak minum gak sbb anak kuning.. minum air masak jer byk.. dgn milo kasi tenaga dan susu banyak.. lagi satu akak byk minum sup haruan...  herbanika barut plak.. yg akak dapat aritu cam stok lama ke aper.. keras bangat nak kuarkan dr tiub tu... sikit jer 1 tiub tu... tapi x abis pun.. sbb cam tak rasa aper pun... uncang cuci tu rebus dlm air panas dan buat cebok... yg ni sebenarnya klu x der pun x per.. x bg banyak impak pun.. lagi2 if u ols berpantang kat kampung.. Macam akak.. mak bidan tu siap bawak daun2 pandan, daun serai wangi etc...etccc.... daun2 dia ni lagi best.. lg satu uncang cuci tu sikit sgt... mandi air yang mak bidan buat lagi best... u ols nak segar... mandi jer rebus daun pandan.. lebih kurang jer... Harbanika lulur ni, bancuh kat dlm mangkuk dan buat scrub masa mandi... klu yg jenis malas... mmg tak scrub pun ler kannn... 

Pengalaman sendiri: Sally abiskan jugak semuanya... tapi selain dr minyak herbanika dan phytonatal tu, yg lain2 tu xder pun xper... sampingan yang tak memberikan sumbangan pun... uncang cuci tu, mak bidan rebus skali dgn daun2 dia jer nak kasi habis... benda dah ada... campur jer laa... xtually xder pun x per... scrub badan tu pun klu ada leh guna.. xder pun xper.. teh tu... dah lepas berpantang.. ada kat dlm almari kat umah... abiskan jugak lerrr... So, overall akak leh ckp.. 2 brg jer penting dlm set pantang ni. Minyak herbanika dan Phytonatal 

Pengalaman kawan2: Majority tak abis pun guna... cuba ler u ols usha2 kwn2 yang lain..

Okay... set ke 2 adalah Shaklee.
Ramai yang jual tapi tak consume kesemuanya.. Akak ni try 1 complete set. Mula2 x berapa jugak nak try sebab set nyer lebih moden... main telan2 jer semua.. tak brp tradisional... bau2 jamu jauh sekali... Kita ni klu dah nama Melayu.. tak sah tak bau jamu2.. akar kayu nenek moyang kan... Lagikan Chinese pun setia dgn ginseng dan akar2 kayu diaorang.. Dari awal akak tak berapa nak yakin dgn Shaklee ni... tapi sebab markeitng nyer agak memberangsangkan.. set menyusu yang mmg kababoom tu.. dgn tunjuk susu berpeti2 sakan kan... akak pun termakan jugak ler dgn ke'power'an marketing itu... saper tak nak susu byk melimpah ruah smpi tak muat peti ais kan... huhuu...

So, akak beli set 3M. 

Aper yang ada dalam set 3M tu???
- ESP
- VITA - C
- VITA Lea
- B-Complex
- OsteMatrix
- Alfalfa

tak cukup dgn tu.. sbb nak kurus nyer pasal.. akak tambah jugak Lecithin dan juga Omega Guard...

Rasa2 berapa akak habis??? huhu... dlm RM700 ke atas rasanya.. lupa dah.. biasanya diaorng yg jual ni tak reveal harga.. Nak beli kena message personally.. ad agak yg offer harga murah.. jual harga ahli ler.. biasa ler prod ada point ni mmg mahal sikit sbb nak bagi bonus kat jurujual... da gak yang buat trial pack.. packing sikit2.. yang dipanggil set percubaa... nmpk sgt brg diaorg mahal dan yg nak cuba tu.. tapi x mampu.. bleh ler beli sikit2 dulu... Sampai Sally jual set yang x abis tu.. berebut ler orang nak beli... hihii... x membazir gak.. x abis leh let go murah2.. lgpun semua dlm keadaan elok...

Aper komen Sally pasal Shaklee ni??? Bagi set kurus tu... x der ler kurus pun dek nonnn... my sista.. beli 1 full set jugak.. sbb dia risau aku ni kurus dulu dari dia... hukhukkk.... tapi dia x ler ambik full bfeed set.. smpt abis 2 set tapi x kurus gak... Tapi dlm shaklee ni Sally rasa ESP boleh diberi pujian... wpun rasa dia.. errrkkk... x leh blah bagi yang tak suka soya... Sebab nmpk perubahan susu yang dipam lebih pekat... byk nutrition gitu... vitalea pun ok.. wpun cam ambik 4 biji gitu skali ambik.. huhuu... sebab resdung berkurangan sally rasa...then yg lain2 tu ntah ler... sebab supplement kan.. ambik gitu jer laaa... B-complex ambik kencing jadi kuning giler... lagi satu sally notice aku jadi banyak makan.. selera jer if ambik b-complex ni... so lecithin tu setakat ambik 1 botol xder ler nmpk kurus nyer... yg kurus tu berbotol2 kut... omega guard as normal fish oil lain yang Sally amalkan... dan lain2 tu... telan jer la... maybe ada nutrien dlman yang bagus tapi kita tak nampak.. nama pun supplement kan... Honestly cakap... klu bab berpantang ambik shaklee ni... feeling berpantang tu agak kurang... tak der ler dia bersihkan dlman.. darah2 kotor keluar ke aper... we cant feel that one.. mmg dia merawat secara moden... dan tak feel ler... sebab tu ler akku tak abis.. bias aler.. sally klu ambik sesuatu produk nak nampak kesan depan mata... maybe u need to invest more ler kan... baru leh kurus ke aper.. tak ler cakap prod ni tak bagus.. tapi honestly nak try ESP dan Alfalfa tu boleh ler.. but u guys still nak kena minumn air yg byk... tu pun utk menyusu jer kut.. klu dlm pantang.. mcm x berapa ler... ntah... my opinion ler.. u ols nak pilih nak beli up to u guys... i tinggalkan set ni.. sebab i tak berapa suka dan tak serasi... (jgn marah penjual2 shaklee semua... hikhik..) my honest opinion.. klu benda ni best.. dah lama akak jadi ahli... jual sakan ler yer.... akak tak nak ler cerita benda yang x berapa nak menjadi kat diri akak... barang bagus kita cakap bagus kan..... tapi honestly klu jual Shaklee ni mmg masyukkkk..... tu yg blast ads giler2 tu...

Pandangan kawan2: Ramai yang ambik jugak... tapi yang melekat pun ESP dan Alfalfa... klu setakat nak berfish oil or Vit C.. Calsium... Sally pilih brand lain yang murah sket... ataupun dptkan drai Ampang Puteri.. coz KPJ ni slalu bekalkan supplement n ubat2an bermutu.. Abott brand menjadi pilihan.. tu pun atas saranan doktor..

Okeyy... we move to the next item... Selepas consume 2 jenama besar di atas... Sally diperkenalkan dengan Seri Dewi Malam (SDM).... Yang ni mmg lepas pantang baru jumpa okay.. Sebab akak jumpa kawan akak yang debab dah semakin cute gitu... Teruja ler kan... Mula2 nak kurus dulu... Akak tak nak citer banyak sebab ni citer Set Pantang kan... Tapi yang best.. akak suker giler CSE (Cool Slimming Essence) produk SDM ni... sbb mmg best.. dia leh kuruskan muka akak yang tembam ni.. terbukti u olsss.. akak suker.. sebab dia x panas.. dia cool.. leh sapu kat muka dsb... Ok.. masuk bab dalam pantang lak... sebelm tu akak citer le dulu aper yang akak ambik selepas beberapa bulan pantang tu kan.. dlm 5 bulan lepas bersalin kut akak amalkan SDM ni... Akak mula ambik jamu dia... ku tinggalkan phytonatal dek nonnn.... sbb rasa jamu ni lagi best... Mula2 akak diperkenalkan dengan Jamu Dewi Suci... ambik ni.. ko akan tengok segala alien dan kotoran akan keluar... tak payah citer ler ko bersih mcm mana pun.. if korang tak pernah service... makan jamu tapi x pernah kuar keladak2... darah2 kotor.. darah nifas... darah haid.. baki air mani bertakung tak kuar abis... yang lekat kat dinding2 rahim tu... gerenti akan kuar... Puas hati bila ambik jamu ni dan kenyataan nyer ada depan mata... mmg rasa bersih sangat... bila dah bersih dan suci dgn Jamu Dewi Suci... akak try plak Jamu dewi dara... yang ni akan rasa bertenaga.. selain hilang migraine akak.. kesan2 lain yang akak dpt rasa... ngilu di ari2 dah tak der lagi... sakit2 badan pun hilang.. 3 hari pertama pakai, mmg keluar lendir berdarah gitu.. agaknya yang tak kuar abis masa pantang aritu... Akak ni pantang 44 hari complete tau.. mak bidan dtg umah non stop... tu pun ada gak saki baki kat dalam... klu yg tak complete berpantang tu x tau ler nak cakap aper kan... Mmg disarankan sgt2... Bukan niat nak keuntungan semata.. coz untung jual jamu ni pun x byk sgt... tapi niat nak wanita2 semua cuba dan rasainya... U ols takkan menyesal.. sbb ramai giler yang sakit puan.. tapi peringkat awal tak nak jaga... tgu sakit dulu baru nak carik ubat.. pompuan ni kalau satu tu jer dah rosak... punah harapan ler... Kena jaga puan-puan semua... Dlm masa yang sama Sally ambik feminine wash... Yang ni mmg best.. Sally tinggal brand Mistine yang ku pakai sejak zaman anak dara lagi... Sebab yang ni mmg best.. berangin dan rasa bersih jer... skrg ni pakai pantyliner pun bersih jer.. kering dan mmg bersih. Lagi satu nak citer... malu plak yang ni kan.. tapi mmg bertenaga.. hukhuk... 

Then.. akak try plak Susukan Qalbu... Yang ni tak yah citer byk... A+++++ akak bagi.. Senyum sampai ke telinga ler.. Yang dah cuba baru tahu. Kawan2 yang dah cuba pun bgtau benda yang sama... Sally bg kat uols msg2 yang sally terima... ni personal conversation between Sally dan diaorg tau... Tak edit dan tak der sedikit pun penipuan... Sally benar2 recommed u ols try ni..




Haaa.... ambeekkk ko... Mmg superbbb... then  produk2 lain spt Masker Intim dan Bresto... Bresto ni mmg up.. Yang akak suker.. dia xler besarkan.. tapi dia push up.. tak lembik.. tak geleber... Masker tu mmg buang daki2 ler kan.. kasi pinkish gitu...

So.. itu cerita akak yang dah lepas pantang baru ambik... yang akan nak citer.. set penjagaan u ols dlm pantang... Aper yg u ols perlukan.. Akak dah rekomen kat sorang kawan akak ni baru je lepas bersalin.. Masa dlm pantang lagi.. dia tanya akak.. so akak citer ler... Dia pun setuju nak try... Dia ambik complete set macam dalam gambar kat bawah ni... akak yg suggest kannn.. dan dia bagi 10 stars +++++... Mmg mabeles katanya.. skrg ni pun dah jadi ahli dan consume SDM jugak..

Kat bawah ni set pantang SDM


Dalam pantang dia amalkan Jamu Dewi Dara, Maajun Adam Hawa, Feminine Wash, Masker intim dan Multi-Purpose Medicated Hot Essence (MHE). Tapi Jamu Dewi Dara dan Maajun adalah kunci pantang anda... Mmg terbaikkk.... Bengkung tu dia suker giler... Sangat kemas.. jahitam pun best.. material yang tebal... dan tungku herba tu plak.. sbb dia beranak kat KL ni.. mmg confirm ler kena ambik kan... selain rasa best kat badan.. bau aroma herba dr tungku tu buatkan badan rasa sehat...... Dia guna MHE sapu kat tapak kai, kat peruk sebelum balut.... peha2 pun sapu lepas tungku... rasa nyaman dan hasilnya ramping gitu.... Lagi satu tak der dalam gmbr tu adalah Minyak Yuyu untuk baby... pun dia suker.. smpi skrg duk repeat order..

Kalau u ols rasa nak bajet sikit, klu duk kampung leh jer pakai tungku mak bidan... sbb klu org tungku lagi best... dan bengkung pun leh pinjam kawan nyer.... hihi... So.. semua produk dia pakai dan dia berpuas hati sangat2... opss.. lupa dia jugak beli minyak herbaneka nona roguy... atas saranan akakkkk jugak.. So.. untuk persediaan pantang...  SQ dan JDS tu beli lambat sikit pun xper... 

Habis jer pantang 44 hari... dia contact Akak.. nak berSQ dan JDS... huhuu... gelojoh kau dek nonnn... Sebab dia dah teruja dgn keberkesanan produk SDM ni... Akak cakap.. sabar ler dulu... ko consmue je JDD tu... nnt dah lepas 100 hari baru beli.. sabar skettt... hihi.... Mak akak mmg pantang ler kan klu tak lepas 100 hari... Klu nak berJDS dulu lepas 45 hari pun okay.. buang kotoran tu... tapi jgn plak nak terus ON jer... INGAT sekali lagi.. lepas 100 hari tau baru leh ON... Nak sampai 100 hari dia kol Akak lagi... Soalan pertama Akak... "Ko berapa hari dah ni???".. 95 hari ... "Hahahaha"" gelak akan dgr... tak sabar betul... Blum 100 hari lagi... "Yo laa.. ko ckp JDS tu tak boleh bersama 4 hari.. so.. klu aku ambik esok, pantang 4 hari.. genap ler 100 hari.. hmmmm... on d dot betul lerrr.... Laki dia yg tolong kirakan rupanya... huhuuu.... Tak ambik JDS jer... siap ambik SQ dan daftar ahli sekali... dan repeat order prod2 lain jugak.. bresto tu mmg dah abis 2 botol dah minah ni... sbb susu banyak dan breast tak jatuh katanya.. Akak pun poskan ler barang2 kat dia... pesan lagi ni.. " Ko ambik JDS tu.. lepas 2 weeks baru ambik SQ tau... mana ler tau.. gelojoh tahap dewa... 

After 3 weeks... dia kol Akak lagi... "Sally, mlm semalam aku dah insert SQ... mlm tadi aku ON" kikiii... "Ko ni... ON pun nak citer ker????" Malu akak dengar tauuu.... "Pagi semalam keluar keputihan berketul.. banyak giler.. ada lagi kotoran kan.. masa ambik JDS aritu pun darah ketul dan lendir berdarah keluar... kali ni keputihan ketul..." Akak menyampuk jer... "Iyer laaa... tu semua yang tak abis keluar... " Menyampuk sikit jer sebab dia teruja nak bercerita... Katanya lagi.. "Best mkn produk SDM ni sebab semua kotoran leh tgk depan mata... bukan macam makan jamu jer.. pil jer.. tapi main rasa2 sendiri.." Kdg2 physiology jer ckp badan best.. tapi  x der aper pun.... Jamu SDM ni.. hambekk ko... semua alien keluar dr Miss V.. dan korang leh tgk benda tu dgn mata kepala ko sendiri.... sambungan kawan akak tadi... "SQ ni memang paling best babe... laki aku cakap aku macam mula2 kahwin dulu... dara babe... dara berExperience" hahahahaa..... Word "Dara berExperience" tak leh belah.. lawak betul kawan akak tu.... "Jari pun tak leh masuk ko... hambekkk...." hahahaa..... "laki aku cakap dia nak try power bro dan Jamu Dewa Sakti" 

al-kisah nyer.... laki bini dah berSDM... mereka puas hati... So,  u ols yang masih pening2 set pantang mana yg u ols nak ambik... bleh ler pertimbangkan... Posting ini bukan berat sebelah.. dan ianya adalah hasil drp pengalaman sendiri dan kawan2 terdekat... Jangan habiskan duit untuk produk2 yang beli dan tak pakai.... beli mahal dan tak abis consume.. beli dan main rasa2 sendiri jer... Pakai ler yg betul2 anda rasa best.. kotoran keluar depan mata.. sebab kita tak tahu aper yang bersarang kat dalam... Sally mmg rekomen produk SDM ni 100% pada yang nak berpantang.. tanpa prejudis... Nak beli dgn orang lain pun tak kisah... Nak beli dari akak lagi akak suker.... Lepas dah rasa best dgn SDM... Sally dengan rasminya telah menjadi Stokis SDM... Yang nak jadi ahli pun leh contact akak... nak jadi pengedar pun boleh.... sebab tawaran 20% diskuan utk setiap produk SDM akan diberikan kepada ahli SDM... Hubungi Sally 0192107881.. Nak sms/whatsApp/WeChat pun boleh... Nak LIKE fb page Sally pun boleh; www.facebook.com/sentiasadara

Ok u guys.... adioss... pikir2kan lah.. dan buatlah pilihan yang bijak... Cuba sendiri baru tahu... Anda akan say NO utk produk lain.... depan hari lagi ada lagi power akak tak tau ler kan.. Setakat ni.. Yang ni mmg terbaeekkkk....

Bagi yang tercari2 produk untuk yang bersalin secara czer... pun boleh amalkan jamu SDM ni iaitu dengan pengambilan JDD, Fem Wash, Masker Intim... and after 45 days, bleh consume JDS dan diikuti dengan SQ.

Sharing is Caring.. Contact Sally utk keterangan lanjut....

Wasalam...


U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


1 comments:

  1. Najihah Sudi said...:

    betul tu sally.. tak semua produk serasi dengan kita.. ade org serasi produk A, ade orang serasi dengan produk B.. kita - kita ni yang kene bijak meilih mana yang ok rasi dengan kita.. hihi

    Terjah blog saya, jom! DAPATKAN INFO , TIP , PETUA MENGENAI KEHAMILAN DAN KESUBURAN DI SINI

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops