Saat Kehadiran Arissa – Part 1

Dah lama nak citer.. tapi x berkesempatan.. Nama jer cam relax2 jer kat umah… berpantang… tapi nampaknya jadual agak padat. Nak update blog pun x sempat.. So, hari ni.. di pagi yang hening ni… mood untuk berblogging tu datang… tambahan plak si Jah tu tak sbaar-sabar nak tahu citer saat-saat Sally melahirkan Arissa… Jah mmg gitu.. slalu mendambakan citer2 Sally wpun dia sendiri malas yg amat nak hupdate blog dia ittew… persetankan ttg Jah.. meh kita imbas balik.. saat-saat menunggu kehadiran Arissa..

21st Nov 2012 (Rabu)
Hari ni Sally cam biasa pergi kerja dgn azam nak siapkan kerja2 pengauditan yang dah di assigned sejak 2 minggu lalu. Dengan azam yang kuat.. agar ianya dapat disiapkan dalam minggu ni jugak memandangkan 26hb, sally dah start bercuti untuk balik kg menunggu waktu untuk bersalin jer. Yer la kan.. tak best pulak nak tinggal kerja kita kat orang nnt.. Better siapkan yg mana patut…

So, pagi nyer.. wat kerja macam biasa.. sambil2 tu borak ler dgn my bra fren si Neeny ni.. Citer2 pasal my pregnancy.. Sally pun cakap ler yg al kisahnya pregnant ku ini dah pun 38 weeks.. dan dlm 3 ari ni.. asyik duk kuar air sket2.. Si neeny plak yang gabra… disuruh nyer Sally gi buat emergency check up.. Sally dgn slamber nyer cakap.. ok jer laa… sikit jer kuar air tu.. baby pun bergerak normal lagi…. Neeny pun nmpk cam malas nak layan Sally yg degil buat teori sendiri… Duk kejap tu, my mother in law plak call.. Sajer bertanya khabar… Sally pun citer ler pasal keadaan semasa Sally.. aper lagi.. kena bebel ler… tang tu jugak dia suh Sally g buat check up… Ndak tak ndak… Sally pun call ler Mr Hubby.. suh mai ambik nak g wat check up lunch time nnt. Kut nnt kena bebel lagi dgn my MIL klu dia kol jap lagi.. Sally tak endahkan plak cadangan nyer ittew..

Sally ambil keputusan untuk pergi ke Pusat Perubatan Naluri dek kerana memikirkan klu g Ampang Puteri.. berjangkut baru dpt jumpa Dr Fauziah… Lgpun curi masa lunch time jer ni.. Nak cepat kan.. So.. g Naluri.. jumpa ler Dr Zanariah. Check up dgn dia, rupa2nya bukaan dah 1.5cm.. terkejut beruk mak mendengar nyer… Dr zana agak panic.. membuatkan Sally berganda2 panik nyer.. Air ketuban pun dah kurang mengikut katanya.. Tak balance gitu.. belah kanan agak kering coz baby block kat tgh2.. huhu… Dia terus buat surat untuk Dr Fauziah.. dan mintak admit ASAP. Sally disuruhnya untuk terus ke Ampang Puteri memandangkan check up dibuat bersama Dr Fauziah dan bilik pun dah booking kat Ampang Puteri…

On d way ke Ampang Puteri tu, Sally call Neeny bgtau.. Neeny pun terkejut.. Dia cakap dia dah agak dah… huhuu… terkejut semua orang.. tetiba jer nak bersalin dah Sally… huhuu.. kerja kat opis pun x sempat siap lagi…

Sampai jer kat Ampang Puteri, Sally terus ke klinik Dr Fauziah. Sally maklumkan situasi pada Ina, staff Dr Fauziah. Ina terus suruh Sally ke labour room.. huhuu.. terpinga2 Sally dibuatnyer.. ingat nak jumpa Dr Fauziah.. buat check up ke aper.. alih2 suh terus masuk labour room.. Masa tu hanya Allah sajer yg tahu.. Seram sejuk terus satu tubuh.. Sally dpt tgk muka hubby pun agak terkejut.. So, aper lagi.. we ols pun masuk ler labour room. Nurse dtg buat check up.. lagak nyer seperti dah nak bersalin tang tu jugak… Nurse check contraction… Kata nurse.. contraction sket jer.. bukaan masih maintain 1.5cm.. Setelah result dirujuk kepada Dr Fauziah.. Dr cakap Sally bleh balik dulu.. maybe lambat lagi kut… Sally pun tak rasa sakit sgt. Sally terus tanya kat Ina.. klu keadaan Sally skrg ni sempat tak Sally balik ke Kelantan?? Huhuu.. ada hati tu Jah oi… nak gak bersalin kat Kelantan.. bukan aper.. senang sket.. bonda ada bersama.. nak berpantang pun senang… tukang urut.. bertungku semua senang.. klu kat KL ni.. saper ler yg nak Sally harapkan.. kos pun mahal.. tak gitu? Gembira hati bukan kepalang bila Ina cakap, sempat lagi kalau nak balik.. Menurut kata Ina.. ada gak yang berhari2 baru bersalin jika bukaan hanya 1.5cm.. Mengikut pengalaman Adelina dulu 4 days baru kuar.. huhuhuu.. So, Sally berserah ajer ler.. hope tak der aper2 yg tak besh berlaku.. Sally nekad untuk balik Kelantan.

Dalam labour room Ampang Puteri, sempat lagi posing babe.... layannnnn....



U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


2 comments:

  1. baby lydia said...:

    sempat lagik tue..pe pn tahniah tau kak..^^

  1. Sally said...:

    hehee... biasa... tq.. :)

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops