Masalah Bau Badan / Miss V Berbau


Bau badan, hiiyaiii... jangan sampai Ladies sekalian mengalami hal yang satu ini. Bau badan bukan sahaja akan membutakan kita hilang kepercayaan diri, malah ia juga boleh menimpulkan gosip di antara kawan-kawan dan orang sekeliling. Kadang-kadang kita tak sedar jika kita mempunyai masalah bau badan. Ada kawan yang jujur, mereka akan memberitahu kita. Tapi ramai yang tidak tergamak untuk memberitahu dan sudahnya mereka menjauhi atau pun mengata di belakang kita.

Kadang kadang memakai deodoran saja tidak cukup untuk menghilangkan bau badan, terlebih aktiviti vergas, cuaca panas membuatkan proses perpeluahan menjadi jadi.

Salah satu perawatan dari dalam yang efektif untuk menjaga bau badan agar tetap segar meski banyak berpeluh adalah dengan mengamalkan meminum jus kunyit dan asam jawa.

CARA MEMBUAT JUS KUNYIT
========================
Kunyit hidup dibersihkan kulitnya dan direndam 1 jam dengan sedikit garam untuk membuang getah diluaran. Blend kunyit dengan 5 gelas air. Tapis dan masukkan dalam botol kaca. Jika terlalu pekat tambah sedikit air lagi + asam jawa + sedikit gula melaka ketul atau madu. Simpan dalam fridge. Minum suku cawan setiap pagi bersama selawat + Al Fatihah.

Cara yang paling senang adalah dengan mengamalkan marGna. Gabungan cukup lengkap, bukan sahaja untuk bau badan, malah untuk kesihatan rahim dan juga peranakan.

Selamat mencuba. Untuk dapatkan marGna, boleh membuat belian online di sini


U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


0 comments:

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops