MarGna atasi KENTUT VAGINA
Maafkan saya kerana tidak berkongsi dari awal. Penggunaan 1 sacet marGna mampu membuatkan seorang ibu tersenyum dan berterima kasih. Ini semua gara gara promosi Chinese New Year. Ramai dikalangan eanita yang mengalami Kentut Vagina.

Jom Sally kongsi bagaimana ia terjadi. Istilah VAGINAL FLATULENCE apakah yang di maksudkan dengan istilah ini dari sudut saintifik?

- vagina adalah tiub yang berotot dan berdinding membran sepanjang 7 hingga 9 cm yang menghubungkan pangkal rahim ke bukaan faraj. Bukaan faraj ini dikawal oleh beberapa otot kemut sama seperti otot yang mengelilingi bukaan dubur dan salur kencing. Dalam keadaan biasa, tiub ini berada dalam keadaan tertutup, dindingnya kempis menyentuh antara satu sama lain dan tidak mengeluarkan sebarang angin. Ini adalah kerana bakteria yang berada di sel-sel lapisan dalam vagina hanya bertindak balas mengeluarkan asid laktik untuk menjadikan faraj berasid, lembab dan membantu mengelakkan jangkitan kuman pada permukaannya.

Namun Vaginal Flatulence ini sebenarnya masalah keluar masuk angin di antara kelopak besar labia (labia majora), angin ini berkumpul di celah ruang yang terbentuk antara kelopak dan faraj. Fenomena ini sering disalah anggap sebagai angin yang keluar dari bukaan faraj. Lebih memburukkan keadaan apabila wanita berkenaan mengangkat hadas iaitu membasuh bahagian kemaluan mereka. Air yang terperangkap di celah kelopak-kelopak besar labia, menyebabkan pergerakan angin keluar masuk melalui kelopak-kelopak labia ini lebih ketara dirasai semasa pergerakan solat, yang akhirnya turut mengeluarkan bunyi dan rasa keluar angin seperti kentut.


Kaedah untuk mengatasi Kentut Vagina
============================
Kaedah Asas (Permulaan)
Sewaktu membuang air kecil, buat kemutan bagi menghentikan aliran air kencing secara tiba-tiba.
Tahan dan kira sehingga bilangan 10 sebelum melepaskan baki kencing seperti biasa.
Otot pada pangkal rahim anda cukup kuat jika anda mampu menahan air kencing tanpa menggerakkan kaki.

Untuk Pastikan Kaedah Anda Betul
=========================
Anda boleh memasukkan jari (yang telah dicuci bersih) ke dalam faraj dan cuba cengkam jari ini menggunakan faraj anda. Cengkaman ini lazimnya terasa pada bahagian pangkal jari saja.
Otot punggung (otot gluteus), otot abdomen (terutama kawasan bawah pusat) dan otot paha seeloknya tidak dikemutkan pada waktu ini. Anda boleh meletakkan kedua tangan pada kawasan punggung dan abdomen serta peha bagi memastikan ia tidak mengeras sewaktu senaman kegel dilakukan.

Senaman Yang Sempurna
===================
Setelah kaedah anda betul, lakukannya ketika pundi kencing anda telah kosong (cara yang sama seolah-olah seperti menahan diri daripada membuang air kencing). Tabiat menahan kencing boleh menyebabkan masalah kencing tidak lawas.

Anda boleh berdiri, duduk atau berbaring ketika melakukannya.
Jangan menahan nafas ketika melakukannya.

Tahan otot selama kiraan 10-20 dan rehatkannya dengan kiraan 10-20 lagi sebanyak 4 setiap sesi. Lakukan 3 sesi sehari (pagi, petang dan malam).Jika masih tidak pasti kaedah yang betul, jangan malu berjumpa doktor untuk mendapatkan panduan.

Rawatan Tradisional - Bertangas
=======================
Bertangas sangat bagus untuk mereka yang alami masalah kentut vagina kerana dengan bertangas dapat merawat dalaman, mengecutkan saluran sulit & longgar dan mengatasi masalah sakit puan.

Amalan Herba 
==========
Memakan herba juga penting bagi mengelakkan angin dari dalam badan,merapat seterusnya memberi kesihatan & tenaga kepada wanita di luar sana. Manjakani bersifat uterotonic (menguatkan otot rahim). apabila otot di bahagian rahim menjadi kuat masalah peranakan jatuh, kegagalan menahan kencing, masalah faraj longgar & sebagainya dapat di atasi.

Jadi jangan ragu-ragu untuk amalkan marGna gabungan KUNYIT, MANJAKANI, HALIA, DELIMA kerana ia mampu:
- merapat 
- merawat keputihan 
- merawat senggugut
- mengecutkan rahim
- memulih luka selepas bersalin
- melancarkan haid & nifas
- mengawal lendiran di faraj
- merawat buasir
- buang angin dlm badan
- lawaskan buang air besar
- atasi kencing tak puas/kencing kotor
- menjaga dalaman wanita
- untuk kecergasan badan
- atasi gastrik
- kurap/kayap
- redakan sakit gigi & gusi
- merawat peranakan jatuh
- mencegah asma
- mengurangkan masalah bau badan

Mudah untuk diamalkan.
Koyat sacet hisap sahaja.
Rasa sedap masam manis.

Retail RM60.
Promo 3 botol RM150 sahaja.

Boleh dapatkan secara online di sini


U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


0 comments:

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops