Kandungan HEBAT Eliss Tropical Collagen


Kandungan Aktif di dalam  ELiSS Tropical Collagen - Extra White

1) Hydrolysed Collagen Petide

Hydrolyzed collagen peptide adalah dari jenis collagen yang lebih mudah diserap dan dihadam dalam badan. Fungsi dia untuk menguatkan sel-sel kulit yang  semakin lemah akibat peningkatan usia. Research menunjukkan bahawa setelah umur menjangkau 25 tahun, produktiviti natural collagen dalam badan kita akan berkurang, maka kulit, kuku, rambut, sendi akan menunjukkan tanda-tanda penuaan. Oleh itu, kulit akan nampak kusam, ada garis-garis halus, kuku mudah patah, rambut gugur, sakit-sakit sendi. Oleh itu collagen amat penting dalam badan untuk merawat dengan mengembalikan keremajaan dan mencerahkan kulit.

2) Astaxanthin

Astaxanthin adalah jenis karotenoid yang ditemukan di lingkungan alam. Karotenoid adalah pigmen yang sering dikaitkan dengan sayuran. Jenis yang paling umum adalah beta-karoten yang dapat ditemukan dalam lobak dan lycopene di dalam tomato, dan telah terbukti mengandung antioksidan. Dikenal sebagai pigmen merah, Astaxanthin adalah salah satu karotenoid yang memiliki kemampuan alami untuk bertahan melawan efek negatif akibat radikal bebas atau oksigen aktif. Pigmen merah ini juga ditemukan dalam berbagai jenis kehidupan laut, termasuk ikan salmon, ikan sea bream, telur salmon, udang dan rumpai laut merah. Astaxanthin terbukti memiliki efek antioksidan yang dapat menurunkan tingkat oksigen aktif di dalam tubuh. Dipercaya bahwa Astaxanthin dapat menghambat pembentukan oksigen aktif yang menyebabkan sel-sel kulit tidak dapat berfungsi normal, sehingga terjadi yang kita sebut penuaan dini.

Astaxanthin dikenal memiliki kandungan 10 kali ganda dibandingkan antioksidan dari beta-karoten yang ditemukan pada karot, 100 kali ganda dari Vitamin E dan 1,000 kali ganda lebih kuat dari CoQ10. Astaxanthin merupakan antioksidan yang paling kuat yang pernah ditemukan di Alam.

Astaxanthin juga dipercaya efektif dalam meremajakan sel-sel kulit melalui kemampuannya untuk menekan oksigen aktif pada kulit yang terkena sinar ultraviolet, yang dapat menyebabkan kerepot dan proses lainnya yang berhubungan dengan penuaan. Astaxanthin mengandung khasiat lainnya yang bermanfaat sangat efektif dalam menjaga kelembapan.

3) Tomato Extract

Ekstrak tomato dipilih supaya keperluan tubuh anda dapat dipenuhi secara optimum.

Sumber Antioksida
Lycopene, anti oksida yang terdapat di dalam ekstrak tomato meneutralkan radikal-radikal bebas yang boleh menyebabkan penyakit kanser, penyakit jantung dan penyakit-penyakit berkaitan umur.

Meningkatkan Kesihatan Jantung
Mengurangkan ‘platelet hyperactivity’ dan proses penebalan dinding arteri; membuatkan ekstrak tomato, sumber nutrisi yang ideal untuk sistem kardiovaskular.

Mengurangkan Sakit Sendi
Lycopene merangsang sel-sel yang penting untuk pembentukan tulang dan menjalankan fungsinya dengan lebih efektif. Kajian menunjukkan bahawa lycopene boleh membantu mengurangkan sakit sendi.

Meningkatkan Kesihatan Mata Dan Menghalang Penyakit Katarak
Lycopene, dapat membantu untuk menghalang katarak dan memusnahkan radikal-radikal bebas yang akan memberi kesan negatif kepada penglihatan mata. Ciri-ciri anti oksidatif unik yang terdapat di dalam Lycopene yang membuatkan tomato mempunyai keupayaan untuk melindungi daripada bahaya radikal-radikal bebas.

4) Acasia Gum / Gam Arab

Antara kajian yang dijalankan menunjukkan kebaikan Gam Arab :
1. Kesan penurunan tekanan darah pada pesakit  darah tinggi.
2. Mengurangkan penghasilan radical oksigen bebas (free oxygen radical).
3. Meningkatkan paras butyrate dalam serum darah.
4. Memperbaiki tindakbalas sistem imun tubuh melalui rangsangan kepada sel dendritic didalam lumen usus dan penghasilan cytokine.
5. Membantu serapan mineral seperti zink, sodium dan calcium.
6. Menghalang pertumbuhan sel kanser usus dan keradangan (inflammation) usus melalui modifikasi angiogenetic factors .
7. Mengurangkan paras urea dan menambah nitrogen dalam najis kepada pesakit rosak buah pinggang.
8. Kesan penyembuhan kepada pesakit buah pinggang teruk (chronic and end stage kidney disease).

5) Pine Bark Extract

Pine Bark Extract mengandungi antioksidan kuat yang membantu melindungi sel daripada kerosakan radikal bebas dan meningkatkan keberkesanan vitamin C. Ekstrak kulit pine telah terbukti membantu menurunkan kolesterol, dan untuk mengurangkan risiko dan tahap keparahan aterosklerosis, atau kerosakan pada arteri.

Hal ini telah ditunjukkan untuk membantu menguatkan dan memperbaiki rangkaian tisu yang terbuat dari kolagen, protein yang membina pembuluh darah, kulit, dan jaringan tisu. OPC di ekstrak kulit pine juga telah terbukti membantu mengurangkan pembengkakan dan inflamasi dalam tubuh.
6) Acerola Cherry Extract

Sejenis buah merah cerah, lembut, dan berair, Acerola telah dimakan selama berabad-abad oleh penduduk asli Antilles, Amerika Tengah, dan Utara Amerika Selatan. Juga disebut cherry Barbados, Acerola mempunyai kandungan anti-oksidan yang tinggi, kaya dengan pelbagai vitamin & mineral, terdapat lebih 150 jenis unsur-unsur nutrien serta kandungan anti-fungus yang kuat. Acerola dikenali kerana kepekatan tinggi asid askorbat atau Vitamin C, bertindak sebagai antioksidan dan pengawet.

Di antara khasiat dan kebaikan yang terdapat pada buah Acerole Cherry ialah:

Acerola Anti-Kanser, Pelindung Radiasi Nuklear. Dr. Atsuo Yanagisawa, M.D., Ph.D., dari “the Japanese College of IV Therapy” telah membuat ‎kajian ke atas para pekerja Fukushima yang mengendalikan pembersihan runtuhan-runtuhan yang tercemar ‎radio-aktif selama 5-6 minggu. Sebelum memasuki ‎medan tercemar radio-aktif, sebahagian dari para pekerja diberikan dos pra-rawatan 25,000 ‎mg vitamin C dan anti-oksidan lain seperti asid alpha-lipoik dan vitamin E. Kesannya, kesemua mereka terlindung dari kerosakan DNA dan risiko kanser. ‎

Acerola Untuk Diabetes.
Kajian juga menunjukkan bahawa "asid chlorogenik" di dalam Acerola membantu ‎mengurangkan kadar gula dan mengawal tahap glukos dalam darah pada pesakit Kencing Manis “Jenis-II ‎diabetes mellitus.”

Acerola Untuk Perut, Usus, dan Hati.
Acerola mampu menyembuhkan masalah perut ‎dan usus; seperti gastrik, sembelit, cirit-birit, muntah-berak, dan organ hati yang kurang sihat ‎lemah atau hepatitis.


Acerola Untuk Kesihatan Jantung dan Pencegah Arteriosclerosis.
Unsur-unsur anti-oksidan ‎yang terkandung di dalam Acerola, seperti bioflavonoid dan carotenoid, membantu merendahkan ‎tahap kolesterol LDL (kolesterol mudarat) di dalam darah dan mengurangkan kesan ‎‎“arteriosclerosis” (saluran darah arteri mengeras, tidak anjal). Anti-oksidan jenis ini juga membasmi mana-mana anasir ‎kanser dan melindungi kulit dari sebarang jangkitan atau menjadi berpenyakit. Acerola boleh di anggap sebagai tonik kesihatan untuk organ jantung dan saluran-saluran darah ke ‎jantung.

Lain-lain Khasiat Acerola.
Acerola membantu menghasilkan hormon melatonin, iaitu hormon ‎yang bertindak sebagai anti-stres. Manfaat lain termasuk mengurangkan gejala menopaus; seperti ‎keletihan, kesakitan payudara dan gelodak perasaan mudah marah.‎
Kajian makmal juga mendapati bahawa daun, kulit kepada kayu/dahan, dan ceri Acerola memiliki nilai anti-‎kulat, dan anti-bakteria terutama terhadap bakteria “Staphylococcus epidermidis” (sejenis bakteria yang berada dalam kulit, jika merebak ‎ boleh merosak dan mencacatkan kulit).

7) Marigold Flower Extract

Marigold Flower Extract mengandungi banyak antioksidan karotenoid. Antioksidan adalah sebatian yang membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebasatau molekul berbahayaRadikal bebas adalah terhasil dari daripada dalaman badan atau faktor alam sekitar seperti asap rokok atau pencemaranRadikal bebas boleh merosakkan sel-sel sehingga ke satu tahap ianya merosakkan DNAdan boleh membawa kepada penyakit dan pelbagai jenis kanser. Pengambilan antioksidan yang tinggi membantu memerangi kerosakan radikal bebas. Karotenoid utama dalam marigolds adalah lutein dan zeaxanthinsering berpasangan bersama-samadan lycopeneLinus Pauling Institute melaporkan bahawa lutein dan zeaxanthin merupakan satu-satunya antioksidan yang terdapat dalam retina mata, di mana mereka melindungi mata daripada pembangunan katarak dan degenerasi makulaLycopene dilaporkan untuk mengurangkan risiko kanser prostat dan penyakit jantung.
Antioksidan dalam marigolds membantu melawan dan mencegah kansermenurut satu kajian dalam isu Oktober 1998 The Journal of NutritionDalam kajian inipenyelidik dari Washington State University mengkaji kesan-kesan luteinantioksidan yang diekstrak daripada marigoldspada tumor kanser payudaraKeputusan kajian menunjukkan bahawa  lutein bukan sahaja mengurangkan bilangan tumor di dalam payudara, ia juga menghalang sel-sel kanser baru dari membangun. Para penyelidik mendapati bahawa walaupun dalam jumlah yang kecil pemakananlutein dari marigolds mempunyai kesan yang positifMarigold juga telah didapati berkesan terhadap leukemiakolon dan sel kanser melanoma.

8) Apple Stem Cell

Apple Stem Cell ternyata boleh digunakan untuk menjana sel-sel dan tisu-tisu gentian bagi merawat lebih 70 jenis penyakit seperti Parkinson, Alzheimer, Leukemia, Angin Ahmar, Serangan Jantung, Kencing Manis, Kanser, Down Syndrome, Penyakit Darah ( Barah, Talasemia, Anemia), Sklerosis Multipel, Artritis Reumatoid, Lumpuh Saraf Tunjang serta boleh digunakan merawat sel sum-sum tulang yang rosak semasa rawatan kemoterapi atau radioterapi.U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


0 comments:

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops