Cerita sehari selepas pantang.. Day 45

Perghhh.. lama babe terperuk kat umah... bertapa tanpa menlihat dunia luar... sungguh disiplin Sally ini.. ahaks... Relax Kak Jah.. jange jele pulokkkk.... wahhhh Kelantanese gituuu.. Adik Sally semakin slim molim gitu... akan ku pertahankan ke'slim'an ini... Sampai biler???? Sampai mana dia bleh bertahan... hahahaa.. agak goyahkah pengakuan ittew???

Setelah 44 hari selepas Sally menambahkan sorang lagi warga Kelantan yang akan menaikkan lagi satu undi untuk Parti 'tutttt'.... amboii masuk bab politik nmpk... bukan aper slalu melawat FB SAM (Suara Anak Muda Rantau Panjang).. terikut2 plak... Sally masuk intai2 jer.. nak komen lebih2 tak berani.. Kawe ni buke panda sangat bab-bab politik motik ni... ke ado hok keduh urat kentut plak.. nayo jer... panas bangat FB tu... tambah2 klu posting by Abe Haji Jal (Kandaku).. Abe Mie.. Jeri (my x classmate)... perghhh.. sakut molek sek dio... perggghh... pandai lagi rupanya aku berbahasa Kelantan... tak sangka cik Jah oiii... bercakap bahasa Kelantan mmg agak mudah gitu.. tapi klu menulis dalam bahasa Kelantan agak memberikan satu cabaran... kdg2 yg demo2 duk tulis kat FB tu pun tok pehe kawe nok baco.. demo pehe dok??? hahahaa..... agak lupa daratankah pengakuan itu???

Lorr.. melalut lak.. kita tinggalkan topik warga SAM sekejap... berbalik kepada pokok pangkal posting di pagi hari ni... Hari ni dah hari ke 46... semlm hari ke 45... wah.. pandai Sally mengira... Sehari jer selepas pantang.. pagi2 lagi dan bersiap ni... kenakan seluar jeans fit Uniqlo berwarna biru yang dibeli di Korea.. (beli kat Korea pun nak cakap ke??) Suker ati aku ler Jah oi.. blog aku... ko baca jer.. hahahaa... seluar jeans itu agak longgar sedikit?? Adakah ia membuktikan kekurusanku??? hahahaa... Jeans biru dikenakan dgn baju jeans lembut biru polos yang dibeli di Bandung (cewahhh... oversea ajer).. nmpk lagi slim gitu... hahaha... naik lift tekan sendiri... tingkat 19 lagi.. opss.. no more level 19... 17 okayyyy... (hahha... ada2 ajer ko ni Sally)

Lepas dah pakai baju tu... ari pertama selepas pantang.. bedak MAC dioleskan nipis dimuka yang sedia beauty ni.. maklum ler pakai SF Beauty.. haha... promote Jah... jgn tak promote.. sedikit calitan lipstik dari jenama MAC jugak... blusher, eyeshadow semua tak perlu ok.. biar nmpk natural beauty gitu... ahakss... Nak g mana lawo2 ni??? Hahaa... pekena nasi berlauk kat Kedai Kak Da ler.. hehehe... then bawak baby Arissa ke Klinik buat 1 month check up... actually dah terlmbt dah.. tapi coz babah baru smpi kan.. so.. we ols baru ler pergi buat check up... Balik dari Klinik.. Sally singgah kat post office jap... Pos brg2 yg diorder oleh my dear customer.. then balik umah.. Kak Nani.. my dear driver dah ready nak bawak gi Salon and shopping mopping kat Golok, Thailand... huhuu... dah gatal tangan nak shopping ni.... nak potong rambut yg dah agak panjang ala-ala pontianak harum yang tak sundal okayyy... kasi layer sket.. baru ada shape.. lepas dah menghabiskan hmpir 2 jam di Salon... Sally merayau2 di bandar Golok tu usha2 aper yang patut.. of coz Wacoal for me (mmgtak pernah pakai brand lain.. d best frm boutique Wacoal kat Golok ni).. Nice mickey shirt for Adelina, baju tidur for bibik, brg2 toiletries for baby Arissa... bukan u ols tak tahu... mmg byk brg2 kecantikan.. shampoo.. sabun and bedak especially brg2 baby mmg dari Thailand.. so.. beli kat Golok ni dapat harga murah berganda2... Aper yg Sally grab? Bottle and Nipple Liquid cleanser for my doter... Murah giler babe.. brand D-nee... ni haa gmbr dia...

tgh promosi lak tu.. klu tak harga dia 79.00 bath or RM7.90.. tapi dpt RM4.90 jer untuk 700ml... biasa Sally beli kat KL brand Pureen RM16.90... haaa.. tak ker berganda2 tu untung nyer... mmg murah kat Thailand ni.. bau pun wangi sangat... brapa Sally grab??? 10 plastik babe... Sally beli yang refill punyer coz yg dlm botol dah abis.. huhuu... Pastu.. Sally gak beli D-nee Kids Detergent... mmg wangi abis.. dah tak yah pakai softlan dah... promote plak kan.. tapi serius babe... klu u ols berkesempatan or terjumpa product ni... mmg worth it beli.. murah lak tu... ni dia gmrb D-nee Kids Detergent yang Sally beli khas untuk basuh baju baby Arissa and Kakak Adelina.

Brapa lak harga yang ni... Normal price 90 baht or RM9.. tapi dpt dgn harga 75 baht jer.. iaitu RM7.50 then.. buy 1 free 1 lak tu.. hahaha... so.. 1 pek untuk RM3.75 shj... gilos...gilos.... So.. brp Sally grab..??? semua yang ada kat atas rak supermarket tu... kekeke... Slalu Sally beli Sabun Pureen ABD dgn harga RM17.90... huhuu.. so.. sudha brp banyak penjimatan Sally dah buat... huhuuu.... pengguna bijak... i love dis D-nee product.. nmpk nyer balik Kelantan jer Sally kena beli stock byk2... jimat.... tu ler 2 product terbaik Sally jumpa kat CD Supermarket Sg Kolok... saper2 yg g Golok tu.. leh ler usha2 product2 ni... Aper lagi yer?? mmm.. bedak Johnsons Baby Blossom yang botol paling kecik.. sesuai utk dibawa kemana sahaja.. letak dlm nappy bag tu.. hanya RM1.20.. hahaha.. kelakar betul harga dia.. tapi mmg best giler... klu nak citer.. mmg byk ler brg2 Sally beli kat sini... best wooo...

Brp lak cost Sally g Salon tu? Luper nak citer.. Sajer nak suruh korang jeles... Sally wat steam rambut, cuci rambut siap massage lagi then potong layer... guess how much? RM40 only... huhuu... So, saper nak ikut Sally balik Rantau Panjang n gi Golok next time???? hahahaa.... Ke mana lak Sally lepas tu?? Perut dah lapar.. hari makin merangkang ke senja.. tapi tak abis lagi nak shopping... Masuk lak Baby Boutique.. cari2 baju for Arissa... Elle Petite for Arissa cost me around RM80 sepasang... 5 pasang for my lovely baby and for Kakak Adelina.. Hello Kitty tight and Elle dress cost me RM315 for all... syannntekk sangat...

Niat dihati nak g dentist... wat treatment sket.. tapi masa tu dah kul 5.45pm waktu Thailand... 6.45pm ler waktu Malaysia... mmm.. wat appointment jer ler.. Golok lagi.. Nnt Sally updae citer jumpa dentist kat Thailang plak.. and how much it will cost me... hehheee

Pastu.. tak balik lagi.. wpun dah nak Maghrib tau... perut pun dah berbunyi coz tak ambik lunch pun.. busy shopping... so, pekene Mee Itik kat Golok.. mabeles... Sally gak beli bungkus bawak balik kat hubby and family... Letak meat ball byk2.. rasa dia mmg best.. lupa lak nak snap photo masa tu.. coz lapar sgt... Sebelum ke kedai mee celup tu.. Sally singgah kat gerai kuih2... Kuih Serabe kecik dan Kuih Apam Telur.. Ramai sungguh org beratur beli... Sally beli terus ngap jer kat situ coz perut lapar.. skali beli 25 biji apam telur dan 50 biji serabe kecik.. hahahaa... makan ke mentekedarah ni?? Ramai kat umah babe.. dan rasanya mmg sedap.. klu kurang manis sket.. lagi sedap.. gmbr Apam Telur jer sempat snap..  kuih serabe kecik dah arwah dah kena ngap... huhuuu..


So.. sampai rumah dah kul 8.30mlm dah... huhuu... tu ler citer Sally sehari selepas pantang.. Ke mana plak arini??? kikikiiiii





U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


3 comments:

  1. baby lydia said...:

    amboi2 jauh bjalan iyer akk..akk dya suke skin skg tau..>3

  1. Sally said...:

    hahhaa... tau takper.. kan akak dah ckp.. tak menyesal try SF BEauty.. patut dari dulu lagi dya beli.. hehhee.. takper.. teruskan berSF dan semoga semakin beauty...

  1. dya said...:

    hahahhahahah..akk cume parut2 belah pipi ada lagik lah..belum de 1 month tau..dya gune sf nih..dh nmpk perubahan sedikit demi sedikit,..besh ..

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops