Nickelodeon Lost Lagoon - Sunway Lagoon

Salam... selamat bercuti semua... Lately ni dtg mood nak berBlog... so kita buat posting... xde mood kita diam... hihihi..
.
Bila org duk busy dgn cuti Labour Day... akk busy ke lain... byk sgt kerja.. turun naik flight ulang alik KL - KB, urusan2 ELISS, meeting sana meeting sini, bday hubby bagai... so lupa ler akan perancangan cuti Labour Day... which is sekolah cuti 3 hari... Kesian plak anak2 klu tak  ke mana... wpun Adelina tuition class, swimming class ON.. tapi mama cutikan dia dr semua...
.
Nak booking bilik last minit mmg ikut nasib... kdg2 ada.. kdg2 ke laut.. Dan kali ni ke laut.. Niat nak ke Tambun.. wpun Executive suite pun dah sold out... So.. u knw what.. money cant but everything... huhuhu... Melaka Full, PD Full, Selangor (carey Island and Sepang) pun full... bagus betul org Malaysia ni... bercuti WAJIB. Family time itu penting...
.
Ok... last skali usha2.. ternampak Nickelodeon Lost Lagoon kat Sunway Lagoon... Haaa... ni tak pergi lagi.... wpun baru je last year kami ke Sunway Lagoon.. tapi masa tu Nickelodeon Lost Lagoon (NLL) tak buka lagi... So, kami decide nak ke sana... Tgk gmbr sketttt.... Gmbr bawah tu akak cilok kat internet... sbb akk xde masa nak g snap dan bg nmpk keseluruhan lagoon tu.. huhuhu.. Tapi mmg kepala Spongebob tu terpacak kat puncak NLL ni..


.
For your info, wpun target kami hanya ke NLL, tapi tiket nak masuk still byr for the all park... bijak sungguh Sunway ni. NLL ni dalam Sunway Lagoon jugak yer... Sunway Lagoon ni ada 6 park kesemuanya... dan mmg terberak ler kau klu nak abiskan semua park tu.... hahahaa.... Ok.. meh nak kai tips jimat nak beli tiket utk u ols...:
.
Harga tiket RM150 (adult), RM120 (child). 
Tapi kalau u ols beli online RM120 (adult), RM96 (child) jer... 
Then kalau beli kat kaunter kat sana.. tunjuk mykad dan mykid... tapi korang kena beratur ler.. harga sama macam online.
.
Dan nak lagi jimat.... utk beli kat kaunter jer ni xleh online...
Korang pakai AEON card.. tu pun klu korang member ler... dapat harga:

Adult: RM89
Child: RM67
Validity : 1 Jan – 30 June 2016 

Tapi..... ada tapi... boleh beli sehingga 4 tiket jer... dan tak boleh pada public holiday.. sbb tu kami pergi semlm.. klu arini (1 Mei 2016) tak bleh pakai promo ni... hihihi.. dan.. u ols plan ler... klu ramai2 tu... let say ada 5 orang... sorang g beli 3 tiket pakai AEON card... pastu sorang lagi beratur beli 2 tiket pakai AEON card jugak.. Just tunjuk jer.. dia org tak teliti sgt pun... best kannn.. jimat berganda. Sally pakai Aeon card ni... 
.
Ada lagi penjimatan lain... Yang ni validity sampai end of this year 31 Dec 2016... 
30% from normal price RM150 (adult), RM120 (child).
which is adult (RM105) dan child (RM84)
kalau korang pakai Maybank card, Public bank, Citi bank, Parksons member, Plusmiles member, Tesco, Popular.
Tapi.... ada tapi jugak.. TnC ler... Korang kena beli min 2 tiket dan max 6 tiket. pun tak bleh pada public holiday.
.
Nak lagi jimat... plan awal... dan kena ambik cuti ler... ngeh3... Korang pergi setiap SELASA Awal Bulan. Beli tiket online siap2... dan pergi ler beramai2... Harga RM50 jer per ticket... Adult/Child harga sama... Tarikh nya: 
SELECTED TUESDAYS:
12 JAN / 16 FEB / 1 MAR / 5 APR / 3 MAY / 14 JUNE / 12 JULY / 2 AUG / 6 SEPT / 4 OCT / 1 NOV
Best dok???? kihkihkihhh.... apply cuti skrg.. kikiki.
.
Dan lagi.... cewahhh... semangat ni... dah macam ambassador Sunway Lagoon plok.... korang bawak ler mak bapak skali.. klu umur 60 above, masuk FREE sampai hujung tahun ni... Ni namanya Promo Jangan Lupa Orang Tua. Dulu mok mu bawak mu jale... lonim mu plok bawok mok mu.
.
.
Okeh... mai nak citer kisah we ols plak semlm...
Hubby drop Sally kat tiket kaunter dan diaorg semua g parking kete. 
Kami ni dah mmg aimed nak ke NLL jer.. park2 lain tak nak pergi.. Sbb Sally tahu anak2 mmg tak nak main2 bagai.. kami pun penakut dan gayat.. jgn harap nak naik roller coster ke aper2 yg berpusing... huhuhu... So, kami kuar rumah pun dah pukul 11.30pagi.. sampai dalam kul 12tghari ler... Masa ni semua makhluk dah masuk dan enjoy kat dalam... so tak der ler kena beratur pun.. Sally terus je ke kaunter... beli tiket dgn aman damai... tapi kalau u ols mmg nak g bermain sepuas2nya.. dan niat nak pergi semua park... yer la kannn .. dah byr mahal.. rasa rugi tak pergi kan.. so, u ols g ler awal2 pagi... dan balik bila Sunway tu tutup.. hihihi.
.
OPERATING HOURS
Mon – Fri: 0700 – 2130
Sat, Sun & Public Holidays: 0900 – 2130
.
Layan gambar anak mama tak sabar nak ke Water Park.


Lepas dah beli tiket, kami g makan tghari dulu kat Sunway Piramid.. Restaurant Pilihan adalah Miami Grill.... dekat jer dgn pintu nak kuar ke Sunway Lagoon tu... Layan gambar dulu seblm Sally komen mknan dan harga dia.













Amboi... melentok2 anak mama posing... Lupa nak ambik gambar menu anak2 dan maid... as diaorang makan chicken grill dan spaghetti carbonara jer... which is my maid cakap dia buat lagi best... huhuhu.... harga setiap satu RM18.90 dpt free ice cream 1 scoop utk anak2. Kami makan burger. Burger tu RM38 seketul dapat free 1 air sirap dgn telur katak... hahhaa... Wpun harga dia kababoommm.. tapi rasa dia pun kababoom jugak.. Seriously sedap.. so, rasa berbaloi ler jugak.. cuma burger yg bawah tu kureng sket.. lupa nama dia.. tapi yg atas tu sedap ler.. roti dia nmpk cam bodoh2 gitu jer.. tp ada pecan, sunflower seeds... dan highly recommended. Kalau double daging tambah RM10, As Sally tak habis klu double... ambik single jer laaa...
.
So, lepas makan.. kami pun masuk ler ke SL. Tak ambik gmbr pun kat luar... xde mood.. dah byk kali dtg.. so kita focus pada tujuan kita yg utama iaitu ke NLL.
.
Masuk jer kat Amusement Park tu... Adelina nak naik Carousel. Arissa si penakut tu tak naik.. dia lepak kat playground kecik tepi Carousel tu. huhuhu.... So, kami pun tunggu ler kak nina berpusing2 kat situ... huhu... 






Lepas turun jer Carousel... Adeer plak 3-4 ekor hantu kat depan Scream Park tu... histeria ler jap Kak Nina... huhuhu... Mama terpaksa peluk dia dan bg dia calm down... jalan sambil peluk mama... Tapi, mata menjeling jugak nak tgk... Dalam hati mama.. jgn ler si hantu tu dtg dekat dia.. kan hilang mood anak mama.. huhu.. Arissa slamber jer.. jln pegang tangan babah... Kami tak menyinggah mana2 pun... terus manapak mengikut tujuan asal....
.
sampai kat changing room depan A&W tu.. my maid cam konpiden jer nak masuk situ.. sbb dia kan dah datang, kali ke 2 ni.... so dah macam tahu ler...  hikhiikk.. lawak plak.. Sally ckp.. kita tak masuk sini... masuk depan lagi... As kat sini mmg crowded dan ramai org... So, boleh ler ke changing room depan lagoon berpasir di depan sana.... Kat sana pun ada jugak locker nyer... jgn terburu2 bersesak di situ yer... mmg ramai org... So, kami menapak lagi.. smpi ler kat depan lagoon berpasir tu.. tepi Burger King. Ok... bertukar pakaian di situ... then nak ler sewa bg locker as Sally slalu bawak brg 1 rumah nak g picnic.. huhu... tapi locker besar dah penuh kat sini... dia kata kat NLL ada lagi locker... oklahh.... oh yer... lupa nak citer.. sally gak seludup masuk my homemade chicken n fish fingers... goreng2 dan bungkus dlm plastik.. buat beberapa pack ler... dan masukkan dlm towel tebal letak kat bawah2... beg kasi ketat.. sbb dia pun malas nak bukak dan kemas balik time checking point kat pintu depan nak masuk tu.. Air mineral dlm personal botol anak2 bleh jer bwk.. lain2 air tak leh bawak.. sbb dia suruh korang perabih duit kat dalam... So, time checking tadi.. mkanan kami selamat... yerlaa.. budak2 dah main air.. lapar tau... mak bapak budak pun lapar jugak... setakat nuget dan air set.. nuget ciput 4 ketul tu dgn air coke.. RM16 u olss... klu mknan2 lain u ols pikir ler sendiri.. tapi klu nak bercuti tak leh berkira yer dok... tapi sbb anak2 mama ni.. lebih elok mkn nuget mama buat jer...
.
sementara tunggu Putera Babah tukar pakaian... anak2 layan main pasir dulu... Nasib baik anak2 tak histeria nak terus ke waterpark sepanjang perjalanan kami tu... sbb semua CEKAL dgn misi ke NLL.








Lepas tu kami menapak lagi menuju ke NLL. Jauh nunnn ke belakang... Wpun dah beberapa kali ke Sunway Lagoon.... ke bhgian blkg2 ni tak pernah nyer kami jejak... Byk jugak xtvt lain.. Ada ATV bagai... So, kita akan melalui extreme park dulu... ada jer shuttle train.. sbb lambat sgt nak tgu.. so, kami menapak jer... Tersergam 2 ekor gajah batu menyambut kedatangan kami.. Arissa nyanyi lagu Elephant versi Barney... hihih... mak aiiii.. besar nyer NLL ler.. seharian kat sini pun dah puas rasanya.... huhuhu... Byk jer xtvt air.. tapi kami tak berselera nak pergi.. so.. terus je kat tempat best utk anak2... Sesuai dgn 2 orang princesses kami ni... Nunnnn... di puncak lagi... naik punya naikkk.. smpai nampak ler Bapak Spongebob...
.
Woww... ini mmg best... Sally mmg rekomen bg yg ada anak sekolah rendah kat sini... Senang nak jaga... Tempat pun agak redup as byk pokok2... Anak2 sek menengah bleh ler discover xtxvt slide yg xtreme sikit.. pun ada kat NLL ni... 
.
Dan... kat sini.. tak ramai sgt org.. maybe yg baru dtg ke SL, teruja dgn waterpark tadi tu... so, bg yang dah dtg elok ler melepak kat NLL... Sangat aman damai.. dan lagi.. x yah sewa locker pun... hihi... ada meja kerusi yg korang leh letak jer barang kat sini.. kalau tak penuh ler.. tapi masa Sally dtg tu.. mmg byk jer lagi kosong... dan kawasan agak luas... bwh2 pokok pun ada meja kerusi port melepak dan parents tgu anak2 mandi... Kawasan agak selamat... anak2 mandi kat kawasan yg mudah utk dipantau... mak n bapak leh lepak jap... tapi.. anak2 kena awasi jer... kami ada Super Maid.. so.. super maid ler yg awasi... sementara mama dan babah berhenti ambil angin berselfie... ngeh3...



























Actually byk sgt xtvt kat NLL ni... mmg seharian kat sini pun dah mencukupi... huhuhu... Tu pun kami hadkan masa kejap jer.. masuk around 1pm.. kul 5pm dah kuar dah... tak leh lama2... nnt demam plak princesses mama.. turun ke Lagoon berpasir tu kejap.. berendam kejap jer dah hujan.. so, kami tukar baju.. packing2... ke makan kat Sunway Pyramid lagi... Kak Nina si hantu udang... nak udang plak.. so, cari2 kedai yang jugal udang.. makan2 dan balik.. anak2 tido kepenatan dlm kete... mama pun sama. ngeh3...

oh yer lupa nak bgtau.... semlm Sally tak pakai sunblock bagai... sapu Eliss DiamondShine Foundation 2 layer... muka tak burn pun... dan nmpk lebih cerah dan shining.. uihhh perasan plak... dan u ols... kita dah xde isi lebih kat jaw tu... Tq Leptos...

ok.. abis ler percuti sehari kami semlm... Arini nak g mana plak ni??? hahha...



Iklan sikit.... 
Eliss Diamond Shine Foundation... 
RM80 (SM) RM90 (SS). 15ml.



Dan.. bagi yang follow blog Sally... mesti u ols tahu pipi pau Sally dulu camana kan....
Skrg tidak lagi.... hihihi....

Tq Leptos.
Leptos RM180 (SM) RM190 (SS) - 1botol ada 90 biji
Beli 2 botol dgn harga RM300 shj.

 


Tadaaaaa..... tu diaaa... 










U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


1 comments:

  1. TH said...:

    Hi,

    Nampak bestnya cuti ke sunway resort suites.

    Kalau next time nak dapat special member rate, boleh try book melalui website ni - discount rates at sunway resort suites

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops