Water Dispenser With RO Water Bottles

Sajer nak share dgn u ols pasal RO water ni... Tau tak aper Kak Jah RO water ni??? Hahaha... Pertanyaan tak bleh blahhh... RO water stand for Reverse Osmosis Water... Alaa... air mineral yang dibekalkan tu ler.. Dlm topik ni.. Sally merujuk kepada air mineral yang dlm gallon besar kaler biru tu ler... Ada harga pelbagai.. Ada gak yg promo beli air dapat free dispenser... tapi ada Term & Condition jugak tau...

So, arini.. Sally duk godek2 info pasal benda ni.. coz wpun dah ada air tapis bagai kat umah.. tapi nak masak hot water... nak guna air klu ada nak wat makan2 ker... byk gak nak pakai.. so.. Sally terpikir untuk adakan benda ni kat umah.. Sally ni pikir nak abehhkan duit jer kan.. ?? haha... nak beli jer kerja nya... tu ler kata Mr Hubby... yorlaa.. dia tukang minum jer.. lgpun time makan2 still beli air ber-tong2 jugak.. ni senang jer.. order.. org hntr kat umah.. kan..kan.. amat memudahkan... nak buat air pun senang jer.. x yah dah nak guna air dlm flask.. cold water mmg direct dr fridge dah... yg hot water x der ler plak.. nak beli ELKEN bagai tu.. yg harga ribu2 tu.. rasa x efficient gak.. klu nak guna air dgn jumlah yg byk kat umah... pastu.. time x der air.. cam skrg ni area Ampang tgh xder air sejak semlm.. x berguna jugak si ELKEN tu... betul tak???? huhuu... mandi pagi tadi jer ni... tu pun tumpang umah mama... air tak der... makan pun order Mc D jer... huhuuu

So.. berbalik kpd topik tu... yg Sally dah survey2... ada ler a few suppliers Sally dah kol.. dan yang Sally rasa terbaik adalah En Zaib.. murah ler.. lgpun dia ni lebih kepada jual Water Dispenser sebenarnya.. tapi pakej dia tu agak murah dan berpatutan.. Meh Sally kongsi info yg Sally dpt masa Sally kol diaorg... tak sama dgn yg dipromo kat website tau... huhuuu.. yg Sally tanya ni sumer Sally nak dispenser jenis floor standing hot & cold..

  1. En. Syam
    Yang ni contact daripada my FIL. If baru nak guna.. kena byr RM550 dapat 40 botol air dan FREE dispenser.. 40 botol tu tidak dihantar serentak.. hntr berperingkat... 6 botol skali hntr. Dah abis pakej tu... setiap kali order kena 6 botol dan harga RM10/bottle.
  2. Happy Water
    OPTION 1: Kena beli 150 bottles dpt FRE dispenser. RM10/bottle.. So skali turun RM1500 babe... huhuu.. Skali hntr 10 bottle.. dah abis pakej.. kena order 10 botol gak skali order dan harga RM10.
    OPTION 2: Beli dispenser dgn harga RM349 pastu dpt free 2 bottles. sama gak skali order 10 bottles, RM10/bottle.. Tapi ada caj beli bottle RM2 per bottle.. harga bottle shj... RM10 tu harga air jer.. huhuuu
  3. Mr Wong
    Yang ni plak.. promo RM399 dpt 50 bottles dan FREE dispenser.. tapi kena dihabiskan dlm masa 6 bulan air tu.. Pastu ada deposit plak RM200 utk dispenser, byr masa mula2 beli tu. Klu dah abis pakej, kena order 10 bottles per order dan harga RM10 per bottle.
  4. Hj Nasaruddin
    RM600 + RM75 deposit dpt 60 bottles. 10 bottles skali hantar.. Dah abis pakej, kena beli RM10/bottle skali order 10 bottles.
  5. Rizal
    Yang ni dia bekalkan air jer.. bleh order air RM7 per bottle.. skali order 5 bottles.. dgn syarat u ols dah ada bottle utk tukar ganti... klu xder bottle.. kena byr harga bottle RM2. Dia ada jugak jual dispenser.. RM530 utk dispenser... huhu.. mahal gak dispenser dia ni... tp klu nak ambik air jer murah dgn dia ni...
  6. Zaib
    Yang ni paling murah Sally rasa... sebab tu Sally order dgn dia... RM299 dpt 5 bottles dan FREE dispenser. Next order rm8 per bottle, min order 5 bottles... just nice utk kegunaan rumah... Sally suker... Pagi esok smpi.. nnt Sally snap gmbr dispenser share dgn u ols... Bukan aper.. skali kuar duit dlm RM300 jer.. yg lain tu.. nak byr utk 1st time tu mahal sgt... huhuuu
Mmm... klu u ols ter'survey' kat internet dan berjumpa dgn nama2 pembekal spt di atas.. tu ler dia... yg sebenarnya mereka tawarkan... No phone tak leh ler Sally paparkan kat sini kan... En Zaib boleh.. no phone dia 016-2321183... wahh.. En Zaib dpt promo percuma kat blog Sally... Sajer jer nak share info dgn u guys.. Sally suker wat research dulu sebelum beli... hehehe.. Ok guyss.. tgu Sally update bila dispenser dah sampai...


Adioss...
Sally



U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


2 comments:

  1. Info yg di cari2. Tq!

  1. Lin adnan said...:

    you, sharela water dispenser tu.. i nak tgk. if ok i pun nak bli dengan encik zaib tu.. pasni u bleh minta komisen la..hehehe

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops