Drama Jodoh Di Astro Ria - Part 2

Ok.. hari ni nak bagi review pasal citer ni buat kali ke 2 nyer.. Nak bg review setiap episod rasa tak terview lak.. ikut kelapangan ler... Baru jap tadi Sally tgk Episod 6.. Agak susah nak dptkan link tgk streaming kat internet skrg... Tak tahu asal, link2 tersebut bagaikan di'block'... so, oleh kerana tak sabar nak tgk kesinambungan citer ni, sally terpaksa ler download jer... Mmm... mlm tadi download... biar jer laptop terbuka.. pagi ni baru boleh tgk...

Mmg terbaeeekkk... scene dia mmg best... lawak tak yah citer ler.. Sally suker jln citer dia episod 6 ni.. Semua peserta kena jawab kuiz. Saper menang, leh kuar dating dgn Azlan. Sally suker bila dia buatkan semua peserta lain mcm bangang tak leh jawab soalan.. Olly je yg byk jawab kan... Pastu dia lak yg bleh kuar dating dgn Azlan... Tapi part yg mmg lawak tahap gaban.. bila dia sakit perut memulas coz kena sabotaj kat peserta lain... Anna tlh masukkan julap kat dlm air oren dan mempergunakan Comel utk pas air tu kat Olly... huhuu


Dlm van on d way nak g tgk wayang tu.. dia bleh nak terberak2 plak.. then si Azlan tu suh dia nyanyi... Korang tau lagu aper si Olly tu nyanyi..??? Lagu Harimau Malaya... hahahaha... xleh tahan masa ni.. mmg Sally gelak giler.. lawak siottt... Pastu yg tak tahan nyer... si Azlan tu bleh plak, suh driver and abg cameraman dgn dia skali nyanyi together2.... hahahaa.. gelak lagi... dan lagi... Last skali, plan Cik Nora utk Azlan bwk Olly g klinik lepas Olly beberp kali berenti berak dan mereka dah lmbt nak ikut schedule asal.... Dah lepas balik klinik tu, perut Olly bunyi lagi.. tapi kali ni sbb dia lapar lak... hehhee... tak cover langsung si Olly ni. Diaorg hentam burger jer la.. tu pun makan kat tepi van jer..


Pastu, suka gak bila Azlan usik Olly yg dia sengaja jwb soalan coz dah terpikat kat Azlan.. nak kuar dating dgn Azlan.. Olly mati-matian menafikannya... Duk tgh gaduh2 kecik tu.. Olly bleh pengsan plak... Olly di bawa ke hospital. Cik Nora dtg lepas tu.. dan minta Azlan jaga Olly.. sajer jer tu nak suh penonton lagi suker... Lawak plak bila ada penonton yg siap nangis2.. touching ler konon nyer bila tgk Azlan take care pasal Olly.... lawak sioottt..

Lepas tu, Cik Nora plan utk inform peserta lain.. sajer nak bg diaorg jeles... berita Olly sakit sampai di rumah jodoh. Masa host inform diaorg... si sabotaj tu pun terasa ler jugak kan.. tapi buat2 tak terasa... diaorg terlepas ckp... dan Comel pun tahu ler yg diaorg yg sabotaj Olly... Anna yg mskkan julap tu sikit pun tak rasa bersalah dengan perbuatannya. Comel cuba nak report perbuatan Anna dan 3 lagi rakannya itu tapi dorang pulak yg ugut Comel... huhuu... tragis2...

So.. tak sabar okay nak tgk next episod. klu tgk trailer next episod mcm Olly gak yg menang...  Ada scene bertentang mata bila Olly nak jatuh nmpk nyer... hmmm.... dah tersuker ler tu... Tapi bab2 caring tu mcm dah bleh agak dah... maybe dari situ ler timbulnya bibit2 cinta... cewaahhhh... Tak sabar plak nak tunggu next episode.. Citer ni mmg best... WAJIB TONTON... 

Adioss,
Sally


U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


1 comments:

  1. adhitia cahya said...:
    This comment has been removed by the author.

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops