Berbuka Hari ke 15 Ramadhan 2011


Hari ni tak der idea nak masak aper.. Pesan kat bibik masak nasi jer.. pastu bawak kuar ayam dan udang dr freezer supaya balik terus bleh masak. Smpi umah.. termenung jap.. Tgk aper ada dlm peti ais.. Nmpk terung macam nak layu dah.. so.. baik aku korbankan drp dia buruk.. membazir lak.. tadaaa... terung msk pedas.. dah alang2 terbuat byk lak bumbu untuk maska pedas tu.. mmmm.. ayam masak merah jer laa.. proceed buat ayam masak merah..

Ternmpk lak udang.. haaa... butter prawn jer laa. daunkari pun ada lagi... teringat lak tips nak buat rambu2 baca dlm majalah rasa.. nak try buat ler.. jadi ke tak??? Asingkan telur kuning dan telur putih... kacau dalam butter dan minyak yang dicairkan.. huhuuu.. cam tak jadi jer... huhh.. masuk sus cair.. nak jadi kau butter pran berkuah.. janji sedap gak bleh di makan.. So, saper2 ada tips nak buat rambu ramba butter prawn tu leh ler share dgn Sally.. smpi hari ni x tau ler nak buat.. x jadi... huhuuu

Dlm2 tgh masak2 ayam tu, tgk telur putih yang terlebih tu, takkan nak buang lak.. sally tuang dalam ayam masak merah.. yeehaa.. sedap lak rasa dia.. kuah jadi lebih pekat dan sedap.. ala-ala menu kat black canyon.. hmm... tgk fat cai yg nak layu tu.. sally goeng skali campur carrot dan lain vege.. hiris sket fish cake.. dah siap...

Ni ler menu we ols untuk hari ke 15 berpuasa ni... hehheee


U ols dah baca kan... suka tak? LIKE dan SHARE ler.. Sharing is caring


0 comments:

Post a Comment

 
Sally's Thoughts © 2011 | Designed by Ibu Hamil, in collaboration with Uncharted 3 News, MW3 Clans and Black Ops