Sally's Thoughts: SF Beauty - Sinar Kejelitaan

My Dear Followers

Monday, October 01, 2012

SF Beauty - Sinar Kejelitaan

Sudi-sudi ler 'LIKE' facebook page 'SF Beauty With Sally'... :)
Klik sini untuk tengok lain-lain info pasal SF Beauty 
 


 


Sf Beauty merupakan produk kecantikan terhangat sesuai untuk wanita dan lelaki. Pengasasnya berasal dari Kelantan. Sf Beauty terhasil dari penemuan sumber semulajadi (ekstrak buah dan rempah ratus terpilih) yang amat sesuai untuk semua jenis kulit. Terdapat 2 set pilihan iaitu untuk kulit sensitif dan normal. 

Setiap set terdiri dari 3 item:



1 Set Vitamin C consist of: 
SF Sabun Kecantikan Vit C (Hijau)
SF Day Cream
SF Night Cream





1 Set Vitamin E consist of: 
SF Sabun Kecantikan Vit E (Kuning)
SF Day Cream
SF Night Cream































1) SF Sabun Kecantikan
Mengandungi sumber vitamin E/C, meningkatkan metabolisme kulit, merencatkan proses penuaan, mengurangkan kedutan serta meningkatkan keanjalan kulit. dalam masa yang sama kelembapan semula jadi kulit dipelihara supaya kulit tampil segar, licin dan bersih.


SF Sabun Kecantikan mempunyai 2 jenis iaitu:
  • Sabun VitE (Kuning) – Untuk merawat jerawat biasa, parut jerawat, ruam pada wajah, jeragat, kulit kusam dan warna tidak sekata.
  • Sabun VitC (Hijau) – Untuk kulit sensitive, jerawat batu dan kulit berminyak.



2) SF Day Cream
Mengandungi pelindung UV yang memberi lapisan perlindungan terhadap sinaran matahari di samping mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih lembut. secara tidak langsung menjadikan kulit tampil lebih sihat dan halus. 

 
3) SF Night Cream
Rumusan semulajadi dalam krim ini membantu menghapuskan jeragat dan kesan jerawat dan dalam masa yang sama mencerahkan kulit anda serta meningkatkan seri kulit.

 

  1. Gunakan sabun kecantikan sf 2 kali sehari. Potong 4 bhg untuk lebih jimat.
  2. Basahkan sabun dengan air, gosok sabun ke telapak tangan, kemudian sapukan buih2 sabun rata ke permukaan muka...biarkan selama beberapa minit...sementara anda menggosok gigi...kemudian bilas bersih muka dengan air...
  3. Sapukan cream siang sebagai pelindung UV (oleskan nipis keseluruh bahagian muka)
  4. Sebelum tidur, sapukan cream malam untuk meningkatkan keserian wajah yang kusam dan memelihara kelembapan kulit.
Produk ini mengandungi Vitamin E & C utk merawat muka dengan menghilangkan jerawat, jeragat, bekas jerawat, mengecilkan pori-pori serta mencerahkan kulit muka anda.

(bagi yang kulit berjeragat dan pigmentasi sangat lah di syorkan)











Jika awal penggunaan muka terasa pedih, hentikan penggunaan krim malam tetapi teruskan dengan krim siang dan sabun. selepas 2,3 hari gunakan semula krim malam.
Antara kesan awal yang biasa ialah rasa gatal di tempat yang bermasalah dan pengeluaran minyak berlebihan (biasanya kesan ini hanya sementara dan akan beransur kurang. Jangan GARU okay). Kadang kala bagi kulit yang kurang mendapat penjagaan sebelumnya akan berlaku sedikit penggelupasan HALUS di bahagian bermasalah.




Harga 1 Set Vitamin E
Harga: RM119.80 (SM) RM127.80 (SS)
Harga Sally: RM100.00 (SM) RM105.00 (SS)
Free postage bagi pembelian set. POS Laju. 

Harga 1 Set Vitamin C
Harga: RM124.80 (SM) RM132.80 (SS)
Harga Sally: RM105.00 (SM) RM110.00 (SS)
Free postage bagi pembelian set. POS Laju. 

Harga Loose Item
SF Sabun Kecantikan Vit E: RM40(SM) RM45(SS) + RM5 pos. (POS Laju)
SF Sabun Kecantikan Vit C: RM45(SM) RM50(SS) + RM5 pos. (POS Laju)
SF Day Cream: RM40(SM) RM45(SS) + RM5 pos. (POS Laju)
SF Night Cream: RM40(SM) RM45(SS) + RM5 pos. (POS Laju)
SF Day + Night Cream: RM80(SM) RM90(SS) + RM5 pos. (POS Laju)


PROMOSI Berganda SF Beauty VitE u ols....

    Beli 1 set SF Beauty vitE pada harga RM100(WM) RM105(EM) FREE PosLaju.
    Beli 5 set SF Beauty vitE pada harga RM85(WM) RM90(EM) setiap set + RM9 PosLaju
    Beli 10 set SF Beauty vitE pada harga RM75(WM) RM80(EM) setiap set + RM13 PosLaju.

    (+) RM5 untuk setiap set bagi SF Beauty vitC.




      Buat payment ke  Maybank Acc: Suhaili Mohd Zain 156141221796 ATAU CIMB Acc: Excellent Commerce Enterprise 12530015151059 

      Masukkan email Sally: sallymzain@yahoo.com bg yang menggunakan internet banking.
      SMS/WhatsApp alamat dan nama penuh anda ke tel Sally 0192107881 selepas pembayaran dibuat dan nyatakan pembayaran dibuat ke Acc Bank Maybank or CIMB.
      Sally akan semak pembayaran dan pengeposan barang akan dibuat secepat mungkin.
      Sally pakai pos laju. Tempoh pos bergantung kepada Pos Malaysia.




      Haa... tgk testimoni ni.. SERVICE TIP TOP.
       


      COD dengan Sally lebih kepada Self-pickup. Kita bleh arrange tempat ambil barang. Area Ampang, KL sahaja.
      Sally bukan stokis dan tiada kedai kosmetik or kedai jamu. Sally hanya distributor online. Tak payah call Sally tanya kedai kat mana ok... Coz Sally akan pos brg terus ke rumah/ofis anda. Klu kebetulan u ols duk area Ampang.. tak sabar nak tgu abg posmen dtg rumah.. leh ler jumpa kat area Ampang untuk ambik barang.
      Kalau beli COD, mana ada tracking no.. so tak dpt ke promosi beli 5 percuma 1 tu Sally?
      Dapat. U ambik COD pun Sally akan rekod pembelian jugak. Nama, tarikh pembelian dan qty Sally akan rekod. Still entitled for buy 5 set free 1 set.
      COD ada harga kurang ke?
      Harga tetap sama. COD dan pos harga sama.. :)
       


      Sally nak highlight kat sini kepada semua customer yang disayangi... Penghantaran akan dibuat keesokkan hari setelah pembayaran dibuat. Cthnya bayar hari ni, esk pagi sebelum pukul 10pagi, brg akan dipos.

      Tempoh penerimaan biasanya 1 hari.. pos laju.. aper2 pun bergantung kepada Pos Malaysia. Sally akan terus update tracking no kat sini ataupun kat www.cari.com.my ataupun kat FB 'SF Beauty with Sally'.

      Brg tidak dipos setiap kali terima order dari customer. Dun expect u byr kul 11, pukul 11.10 minit Sally dah terkejar g pejabat pos untuk pos brg tu... Sally akan kumpul esok pagi... pos byk2 serentak... klu on d spot cam tu.. jenuh ler despatch akak nak ke pejabat pos... efficient benor kita ni yer... huhuu... so, harap u ols faham ok. Sally nak serve yg terbaik untuk semua. Harap memahami cara penjualan online kecil-kecilan macam kami ni. Bayar terus dapat tu COD namanya.... :) Peace No War..




      SF Beauty sesuai untuk peringkat umur berapa?
      - Sesuai untuk semua peringkat umur

      Adakah lelaki boleh gunakan?
      - Ya, produk ini sesuai untuk lelaki dan juga perempuan

      Apa kelebihan produk ini?
      - Untuk menghilangkan bintik-bintik hitam (jeragat)
      - Untuk pencerahan kulit wajah
      - Untuk merawat kulit kusam dan warna kulit tidak sekata
      - Untuk mengatasi masalah jerawat (mengecut, memudar dan menghilangkan jerawat dan parut jerawat)
      - Berupaya memudar dan menghilangkan jeragat
      - Mengecilkan pori-pori
      - Menjadikan wajah awet muda
      - Membuat wajah bersih dan berseri
      - Kulit akan kelihatan licin dan gebu

      Berapa lama kesan??
      Bergantung kepada jenis kulit muka... InsyaAllah.. 1 - 3 minggu sudah nampak kesannya. Kulit akan mendapat kelembapan semulajadi... lebih cerah dan tampil berseri. Kesan yang betul-betul ketara dalam sebulan, InsyaAllah.

      Produk ini tidak MENIPISKAN dan MEMERAHKAN kulit muka. Ia membersih kulit secara SEMULAJADI.

      Apakah kandungan bahan dalam produk ini?
      - Produk ini hanya mengandungi 100% bahan semula jadi seperti buah-buahan yang mengandungi Vitamin C dan E, tanaman herba seperti kunyit dan temulawak. TIDAK ADA LANGSUNG KANDUNGAN KIMIA DAN MERKURI. Jika anda ragu-ragu tentang produk ini, elok jika tidak menggunakannya.

      Apa beza sabun kuning vitamin E dan vitamin C?

      # Vitamin E (Kuning) - Untuk Kulit Normal. Jerawat biasa dan jeragat serta kulity kusam.
      # Vitamin C (Hijau) - Untuk kulit sensitif dan berminyak. 

      Kalau kulit muka jenis tak der jerawat dan normal boleh pakai ke?
      - Ya, kalo jenis kulit muka yang normal @ tidak berjerawat boleh pakai, kerana ia boleh menjadikan kulit kita lembut, gebu dan licin serta mencerahkan kulit. Produk ini memang mencerahkan kulit. 

      Berapakah tempoh masa krim ini boleh habis?
      - Bergantung kepada pemakaian pengguna. Ada yang guna selama sebulan dan lebih. Sabun plak bleh tahan lebih lama jika 1 buku sabun dipotong empat. Tips untuk jimat. :)

      Bolehkah penggunaan SF Beauty di campur guna dengan produk lain?
      - Apa-apa produk yang kita guna, adalah sangat tidak digalakkan untuk dicampur dengan produk lain. cubalah setia dengan penggunaan 1 produk yang kita guna, tidak kira sama ada produk itu murah ataupun mahal.

      Adakah boleh dipakai dengan toner?
      - Ya, untuk kesan yang baik, penggunaan apa-apa toner sekalipun adalah sangat digalakkan. Penggunaan toner sekadar untuk melembapkan kulit. Dan hasil penggunaan toner akan lebih nampak menarik. Set SF Beauty tidak mempunyai toner. Penggunaan toner yang mengandungi kolagen disyorkan, seperti toner pati halia yusmira kolagen. Jika tidak mahu menggunakan toner, selepas cuci muka terus apply krim siang mahupun malam semasa muka masih lembab. Supaya krim menyerap ke dalam kulit. Sally letak kedua-dua krim ni dalam bilik air. Senang.. lepas mandi terus pakai...  :)

      Adakah produk ini menggelupas?
      - Kulit muka seseorang dengan seseorang yang lain adalah berbeza. Justeru penggelupasan mungkin ada, mungkin tiada bergantung pada kulit muka seseorang individu itu.
      - Jika ada penggelupasan pun, penggelupasan itu tersangatlah halus dan tidak teruk.

      Adakah produk ini akan menyebabkan kegatalan di muka semasa ianya sedang digunakan?
      - Ada org gatal, ada orang tidak. Ianya bergantung pada kulit muka seseorang. Ada orang gatal , ada org gelupas dan ada org gtl dan gelupas. Proses itu adalah biasa dan tak perlu risau kerana ia hanyalah sementara sahaja.

      Kenapa ada keluar jerawat kasar dan ada yang halus?
      - Kiranya ada keluar jerawat yg halus atau kasar, tak perlu risau kerana itu biasa. Biarkan jerawat itu keluar dan jangan diusik dengan tangan. Dengan pemakaian krim SF Beauty jerawat itu akan kecut, pudar dan hilang. Jerawat yang kuar itu bukan saja untuk keluarkan darah kotor dan buang sel kulit mati tapi juga untuk digantikan dengan sel kulit baru. JADI JANGAN PANIK KALAU TIBA-TIBA KELUAR JERAWAT. Ada testi macam tu. Muka Sally tak keluar jerawat pun. Awal2 dulu gatal sket.. tapi skrg tidak lagi.

      Boleh makeup ker? (Ni soalan khas dari Kak Ina.. :) )
      - Ya, boleh makeup! Boley saja nak makeup pakai lipstik, eyeshadow, eyebrow, eyeliner dan mascara.Tapi bagi pengguna baru penggunaan bedak tidak digalakkan. Bedak boleh digunakan sekiranya kulit kita betul-betul licin dan bebas gelupas dan jerawat. Sekiranya penggunaan bedak di sapu ke kulit muka dalam tempoh penggunaan SF Beauty, ianya dikhuatiri liang roma tersumbat dan akan lebih banyak jerawat keluar. Berbedaklah sebanyak mana pun yang anda inginkan setelah anda yakin kulit muka anda telah licin dan bebas daripada gelupas. Di awal penggunaan saya memakai SF Beauty, saya memang tidak pakai bedak langsung hanya dengan memakai krim siang sahaja. Hasilnya kulit muka memang tersangat lah licin dan berseri.

      Untuk preggy mum boleh?
      - Bagi wanita mengandung boleh guna, kerana produk ini tidak mengandungi chemical yang boleh memudaratkan bayi. Namun, pandangan Sally penggunaan produk ini digalakkan selepas berpantang. Tapi, ada juga pelanggan yang menggunakannya semasa hamil. Sally pun guna jugak masa tgh hamil... hehheee

      Adakah perlu krim malam dipakai tiap-tiap malam?
      - Ya, untuk pengguna yang baru menggunakan produk ini, penggunaan krim malam MEMANG SANGAT DIGALAKKAN PAKAI TIAP-TIAP MALAM SEHINGGA KULIT MUKA BETUL CANTIK DAN LICIN DAN BEBAS DARI SEGALA PENGGELUPASAN SEKIRANYA ADA.

      - Jika yakin kulit muka anda telah licin and so on, penggunaan krim malam tidak perlu lagi dipakai tiap-tiap malam. Anda boleh pakai selang malam. Samaada selang 1 malam atau 2 malam.

      Jika stop pakai SF Beauty ada kesan tak?
      - Tidak ada apa-apa kesan. Anda boleh jer stop pakai bila2 masa sahaja jika mau. Pokok pangkalnya semuanya terletak atas kita, kalau rasa nak cantik teruskan pakai, kalau rasa dah cukup cantik @ ingin mencuba produk lain anda boleh sahaja stop pakai.

      Soalan-soalan ini adalah soalan yang biasa ditanya pelanggan kepada saya dan jawapannya berdasarkan pengalaman saya sendiri, pengalamanan daripada femili dan pelanggan saya yang menggunakannya. Jika masih ada keraguan tentang SF Beauty, boleh berhubung terus dengan saya. 

       















      Bekas kiri nmpk lebih kecil dari bekas kanan kan???

      Jangan risau... kuantiti krim tetap sama.. Wpun bekas kanan lebih besar, tapi dia cetek... bekas kiri kecil tapi border dia nipis dan ke dalam.. So kuantiti krim tetap tidak berubah.



      Penjelasan daripada supplier pasal berlainan bekas ni adalah...
      (dr supplier tau.. bukan Sally yg cakap)

      "Untuk pengetahuan pengguna SF Beauty yang tertanya-tanya atau meragui kenapa SF Beauty ada packing 2 jenis yang berbeza. Pihak SF Beauty ada dua jenis pack utk krim. Kkadang-kadang botol krim kami dalam bekas besar sikit dan kadang-kadang bekas kecik sedikit. Tapi pengguna SF Beauty jangan risau walapun bekas kami berlainan tetapi kuantiti gramnya sama sahaja. Masalah ini berlaku disebabkan supplier botol xdapat nak keluarkan botol yang banyak. Namun keberkesanannya membuatkan permintaan semakin tinggi saban hari. Memandangkan permintaan mencecah 4,000 set untuk setiap minggu dan sebab itu botol kami bertukar-tukar. "



      Ni Sally paste daripada FB SF Beauty Kota Bharu.




      Ingin Sally jelaskan kat sini... Sally jual SET BIASA.. besar.. krim 10gm.

      dan tidak pernah jual TRIAL SET.


      Jika anda beli trial set, sabun hanya diberi suku sahaja.. dan krim 7gm shj.


      Keterangan lanjut: klik di sini  

      Krim besar 10gm or 15gm? Klik sini







      1. Kisah Benar: Kak Sham Tertipu  

      2. Berbaloi beli SF Beauty - Farhan

      3. Sangat Cepat Berkesan - Sh. Noraini

      4. Ruam di muka berkurang dan muka nampak glowing - Anis

      5. Guna seminggu kulit kurang berminyak dan semakin cerah - Pn. Safarilah

      6. Testimoni Service SF Beauty With Sally

      7. Jerawat Cepat Kecut, Muka Makin Cerah - Dia Mus

      8. Sangat berpuas hati dengan hasilnya - Siti Fazliza

      9. 1 set boleh digunakan sehingga 2 bulan lebih - Ratna

      10. Kesannya Superp - Pn Zaleha

      11. Bukan Omong Kosong - Diana

      12. Muka nampak lagi cantik - Jamilah

      13. I pakai nampak perubahan - Diana

      14. Jerawat Cepat Hilang, Dark Circle Makin Kurang - Kak Ina

      15. Leh putihkan ketiak 






      Ke Facebook 'SF Beauty With Sally' Jangan luper 'LIKE' facebook page 'SF Beauty With Sally'... :)


      7 comments:

      1. I dah folow u.. N i want the sf beauuty set.. I want to b beauty like u..

        ReplyDelete
      2. I dah folow u.. N i want the sf beauuty set.. I want to b beauty like u..

        ReplyDelete
      3. i nak follow u...bole order 2 set....

        ReplyDelete
      4. wokay.. just be my follower by clicking Join This site under My Dear Follower menu. Inform me ur nickname as my follower. Then u r entitle for RM5 discount untuk pembelian pertama shj. Promosi skrg smpi raya haji, beli 2 sets dpt free 1 night cream/day cream. thanks

        ReplyDelete
      5. Hai Sally Fid baru jadi your follower. Kejap lagi Fid bank in RM85 ye nak beli 1 set. Tq

        ReplyDelete
      6. Salam,sally sy nk oder st beauty 1 set sabun vit c,tlg hntr no akaun kt no sy 0194474094

        ReplyDelete
      7. Salam,sally sy nk oder st beauty 1 set sabun vit c,tlg hntr no akaun kt no sy 0194474094

        ReplyDelete

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...